COPYRIGHT © 2000 - 2020   LAATSTE UPDATE: 05 JANUARI 2020            CONTACT

Rondreis Winters Lapland en het Noorderlicht 2018

In 8 dagen op ontdekking naar de Noordkaap en magisch Lapland

Sirkka - Rovaniemi - Saariselkä

In ochtenduren verkennen in skidorp Sirkka. Tussen middag reizen we verder naar Rovaniemi, de woonplaats van de enige echte kerstman. Een bezoek aan de Santa Claus Workshop village mag dus niet ontbreken. n het eind van de dag komen we aan in Saariselkä, waar we overnachten.

Saariselkä – Inari - Honningsvåg

Eerst naar de hoogste punt Kaunispää. Prachtig uitkijktoren en restaurant vol sneeuw en rijp. Stralend weer met veel zon, -19 graden zonder gure wind. Op naar het grootste meer van Finland, het Inarimeer. Een bezoek aan het Siida Sami Museum in Inari, waar we een goed beeld krijgen hoe de Sami cultuur samenhangt met de natuur. De tenten, hutten en huizen waar de Sami in leefden zijn buiten te bewonderen. Een mooie manier om een echt goed beeld te krijgen van deze Scandinavische bevolking. Daarna een mooie tocht naar het hoge noorden, waar we in Honningsvåg, op maar ca. 41 km afstand van de Noordkaap, overnachten. Na diner al Noorderlicht waargenomen.

Honningsvåg – Noordkaap - Hammerfest

Een fantastische en unieke dag voor de boeg! We vertrekken namelijk naar het legendarische Noordkaap plateau, het meest noordelijke puntje van Europa. Als we bijna de Noordkaap hebben bereikt, sluiten we aan bij een konvooi. In colonne, met voorop een sneeuwploeg met sneeuwschuivers en aan het eind een volgauto met zwaailichten, rijden we door het sprookjesachtige witte landschap. Eenmaal bij de noordelijkste punt aangekomen, genieten we van een adembenemend panoramisch uitzicht over de Arctische Oceaan. Daarna naar Hammerfest, de meest noordelijke haven van Noorwegen.

Hammerfest – Tromsø met Huritgruten

Even naar uitzichtpunt om foto’s te nemen van Hammerfest maar het sneeuwde, toch mooi uitzicht. Een bezoek aan het Museum van Reconstructie of neem een kijkje bij de beroemde IJsberenclub. In het begin van de middag gaan we aan boord van dé bekende Hurtigruten voor een onvergetelijke tocht naar Tromsø. Vanaf het dek kunt u genieten van de prachtige tocht langs de ruige kust van de provincie Finnmark. Geweldige, krachtige Noorderlicht vanaf het dek goed waargenomen! Een spectaculairder uitzicht bestaat haast niet. Net voor middernacht komen we aan in Tromsø, waar we twee nachten verblijven.

Tromsø – excursie Noorderlicht

Een fijne vrije dag om Tromso te verkennen. Gelopen door het centrum met de kleurige woningen en pakhuizen en over brug met gure wind gelopen naar indrukkwekkende IJszeekathedraal en terug met OV bus over de brug naar centrum en Poolmuseum bezoeken. Echt moeite waarde om te bekijken over de geschiedenis van beroemde Poolreizigers. Willem Barentzoon behoort toch tot poolreizigers.Na vroege avondeten voor noorderlicht excursie met bus olv Tromso Safari naar afgelegen plek aan de weg E6 tussen Nordkjosbotn – Olsborg, ongeveer 80 km van Tromso. Geweldig avond met krachtige Noorderlicht, prachtig 'dansende' groene licht.

Tromso – Breivikeidet – Lyngseidet – Sorrisniva - Alta

We laten Tromsø achter ons en rijden naar Alta, gelegen in een schitterend landschap aan de Altafjord. Prachtig weerverschijnselen door zon, sneeuwbuien. Spiegeling op water met witte bergen. Langs de rots ijspegels. Schitterende uitzicht bij 1e veerpont Breivikeidet – Svensby, 2e veerpont Lyngseidet - Olderdalen. Midden in de natuur brengen we een bezoek aan het Sorrisniva Igloo Hotel. Dit hotel inclusief het interieur is helemaal gemaakt van sneeuw en ijs. De blauwe gloed van het ijs en de artistieke ijssculpturen zorgen voor een magische plek. Na dit bezoek naar Alta.

Alta – Kautokeino - Kittilä

Op naar Kautokeino, waar we een bezoek brengen aan Juhls Silvergallery. Hier zijn traditionele Sami sieraden te bezichtigen. Onderweg prachtig zachtblauwe ijspegels met sneeuw op de rots. Enkele wilde rendieren langs de weg. Even stop maar door het raam van bus enkele foto’s genomen. Enkele bus stop bij restaurant voor warme hapjes, enkele souvenirs te kopen. Lekker koffie met stukje gevulde cake voor € 0,50! Na dit bezoek wordt het helaas tijd om afscheid van Lapland te nemen. We rijden terug naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Amsterdam.